Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Groningen: Oratie prof.dr. S.J.L. Bakker

dinsdag 03-03-2015

Prof.dr. Stephan Bakker houdt op 3 maart zijn oratie. Hij is aangesteld als hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder de systeemgeneeskundige benadering van het metabool syndroom.

Nierziekten en transplantatie hebben zijn bijzondere aandacht. Aanmelden om bij deze oratie aanwezig te zijn kan per mail via oraties@rug.nl onder vermelding van oratiegegevens, eigen naam en adres en het gewenste aantal plaatsen in de zaal.

Oratie prof.dr. S. J.L. Bakker: dinsdag 3 maart 2015, 16:15 uur
Titel: Waar te veel en te weinig elkaar ontmoeten

Locatie: Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Utrecht: Oratie prof.dr. H.A.H. Kaasjager »

woensdag 04-03-2015 Oratie prof.dr. Karin A.H. Kaasjager: woensdag 4 maart 2015, 16:15 uurTitel: First, do not harm Locatie: Aula Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Lustrumsymposium Haagse nieren »

maandag 09-03-2015 Haagse nieren is een deskundigheidsbevorderingsinitiatief van het HagaZiekenhuis, het Bronovo ziekenhuis, het Medisch Centrum Haaglanden, de Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen en de Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. Het lustrumsymposium 10 jaar Haagse nieren richt zich op huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Het programma dekt de hele regio en is multidisciplinair opgezet.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.