Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Promotie: mesenchymale stamcellen en transplantaattolerantie

woensdag 22-04-2015

Promotie mw.drs. Federica Casiraghi: woensdag 22 april 2015, 12:00 uur
Titel: Mesenchymal stromal cells to induce tolerance to solid organ transplantation

Promotores: prof.dr. K.L.M. Leunissen en prof.dr. G. Remuzzi, It.

Locatie: Minderbroedersberg 4-6, Maastricht

UMC Utrecht: Informatie donatie bij leven en niertransplantatie »

maandag 11-05-2015 Het niertransplantatieteam van het UMC Utrecht verzorgt op 11 mei een informatie-avond over donatie bij leven en niertransplantatie. Zowel het perspectief van de donor als van de ontvanger komt aan bod. Sprekers zijn internist-nefroloog dr. A. van Zuilen, transplantatiechirurg dr. R. Toorop, verpleegkundig specialist drs. E. Berendsen en maatschappelijk werker T. Winkel. Er zal ook een donor komen vertellen over de eigen ervaringen. Aanmelding is niet nodig.

Lees meer »

SFG Rotterdam: voorlichting donatie en transplantatie »

dinsdag 12-05-2015 Op 12 mei vindt een voorlichtingsavond over nierdonatie en -transplantatie plaats in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. De voorlichting is voor zowel de nierpatiënt, als voor familie, vrienden of andere belangstellenden. Tijdens de voorlichting worden de bezoekers samen met hun familie of vriend(en) ingedeeld in een groepje. Vervolgens schuift iedere 20 minuten een andere specialist aan bij uw tafel. Het gehele programma vindt u op de site niertransplantatie.info.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.