Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Workshop Nefrologie 2015

woensdag 02-12-2015 t/m donderdag 03-12-2015

De afdeling Nierziekten van het Radboudumc organiseert in 2015 de 26e Workshop Nefrologie. Deze vindt plaats in congrescentrum Papendal in Arnhem.

De workshop is met name bedoeld voor (kinder)nefrologen en (kinder)nefrologen in opleiding. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerde zorgprofessionals in het vakgebied welkom. De bijeenkomst is geaccrediteerd door de Nederlandse Internisten Vereniging voor 11 punten. Een aanvraag bij de Organisatie van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland zit in de pijplijn.

Het programma voor 2015 is beschikbaar en omvat een groot aantal praktijkgerichte onderwerpen. Op donderdagochtend vindt de klinische najaarsvergadering van de NfN plaats. De inschrijftermijn loopt tot en met 31 oktober. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Voor meer informatie inclusief betalingsgegevens zie de informatiebrief. De kosten lopen uiteen van € 100 (nefroloog in opleiding, een dag) tot € 350 (specialisten, twee dagen met overnachting).

Workshop Nefrologie: woensdag 2 en donderdag 3 december

Lees meer »

Promotie: De mentale gezondheid van levende nierdonoren »

woensdag 02-12-2015 Promotie L. Timmerman: woensdag 2 december 2015, 15:30 – 17:00 uurTitel proefschrift: Exploring the Mental Health of Living Kidney Donors Promotores: prof.dr. W. Weimar en prof.dr. J.J. van BusschbachCo-promotor: dr. E.K. Massey Locatie: Faculteitsgebouw Erasmus MC, Prof. Andries Queridozaal, Wytemaweg 80, Rotterdam

Promotie: Gerichte methode voor aanpak nierfibrose  »

woensdag 02-12-2015 De afgelopen decennia is er grote vooruitgang geboekt in de behandeling van nierziekten. Toch ontwikkelen veel patiënten uiteindelijk nog eindstadium nierfalen. UMCG-onderzoeker Fariba Poosti beschrijft een effectieve, nieuwe strategie voor de gerichte afgifte van medicijnen tegen fibrose ter plaatse. De toename van bindweefsel in de nier, zogeheten nierfibrose, leidt ertoe dat chronische nierziekten op den duur overgaan in eindstadium nierfalen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.