Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Sassenheim: lezing schrijfster Josha Zwaan over haar boek 'Zijspoor'

dinsdag 31-05-2016

Schrijfster Josha Zwaan geeft op dinsdag 31 mei een lezing over haar nieuwe boek 'Zijspoor'. Dat gebeurt in boekhandel Wagner in Sassenheim. Josha Zwaan vertelt over haar zoon, waar het boek ook over gaat. De zoon van Josha wordt op 25 maart 2011 opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met zijn longen en nieren. Maandenlang zweeft hij tussen leven en dood, maar wanneer hij een donornier van zijn vader krijgt krabbelt hij langzaam weer op.

Ruim anderhalf jaar houdt Josha Zwaan een dagboek bij. Er zijn momenten van diepe angst, wanhoop, maar ook troost, liefde en besef van grote schoonheid. Het is een aangrijpend en meeslepend verhaal, geschreven in romanvorm.

In 2010 debuteerde Josha Zwaan met Parnassia, dat lovend werd ontvangen en waarvan er dan ook meer dan 80.000 exemplaren van zijn verkocht. In 2013 volgde het even prachtige Zeevonk en daarna Dwaallicht (2015). Zijspoor is haar eerste non-fictieboek.

Toegang tot de lezing kost € 7,50. Aanmelden kan via de webwinkel www.wagnerwebwinkel.nl, telefonisch op 0252 - 212 778 of in de winkel.

Lezing Josha Zwaan over 'Zijspoor': dinsdag 31 mei 2016; 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:30 uur)

Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim

Promotie: Effect van nierziekte op leven van kinderen »

vrijdag 03-06-2016 Lidwien Tjaden promoveert op haar onderzoek waarin ze de kwaliteit van leven van kinderen met terminale nierinsufficiëntie in kaart brengt, zowel op de korte als op de lange termijn. Ook beschrijft Tjaden de rol van etnische achtergrond op uitkomsten van nierfunctievervangende therapie bij kinderen in Europa. Promotie L.A.

Lees meer »

Transplant-ERENdag 2016 »

zaterdag 04-06-2016 Op zaterdag 4 juni vindt in de Grote kerk in Naarden de tweejaarlijkse TransplantERENdag plaats, een evenement waarbij iedereen die te maken heeft met transplantatie kan stilstaan bij de diepe betekenis van het doorgeven van leven door een orgaan af te staan of te ontvangen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.