sluiten

Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Dianet-symposium over Kwaliteit van leven bij dialyse

woensdag 05-10-2016

Het symposium 'Er kan meer dan je denkt!' is gewijd aan de kwaliteit van leven bij dialyse. Patiënten en zorgprofessionals kijken vanuit hun eigen perspectief naar kwaliteit van leven, en hun opvattingen verschillen van persoon tot persoon. Dit symposium verdiept zich in de invloed van die verschillende percepties op keuzes, verwachtingen, taakopvatting en de relatie zorgverlener-patiënt.

Dianet organiseert het symposium ter gelegenheid van het afscheid van directeur Iet Kooy-Veenstra. Het evenement stelt relaties en patiënten in de gelegenheid om afscheid te nemen van Iet Kooy-Veenstra. Op de speciale symposiumsite vindt u alle informatie over het programma, locatie en vervoer, aanmelding en de afscheidsreceptie. 

Symposium 'Er kan meer dan je denkt!': woensdag 5 oktober 2016, 14:00 - 16:30 uur met aansluitend de afscheidsreceptie

Locatie: Muziekgebouw aan het IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam

Congres Transmurale Transplantatiezorg 'Shared care for shared patients' »

donderdag 06-10-2016 Op 6 oktober 2016 wordt dit middag- en avondcongres gehouden in Zwolle. Sprekers zijn onder meer Willem Weimar, Stefan Berger, Frederike Bemelman en Marlies Reinders. De dag bestaat uit drie aaneensluitende sessies, begint om half drie en is om acht uur 's avonds afgelopen. Een uitgebreid programmaoverzicht vindt u hier. Het laatste onderwerp van het programma is een quiz van 10 vragen over transplantatieonderwerpen met een nadruk op de immunologie.

Lees meer »

Wetenschapsdag 2016 »

vrijdag 07-10-2016 Was u vorig jaar bij NierNieuws Live!? Kom dan dit jaar naar de Wetenschapsdag 2016. Deze dag organiseren wij samen met de Nederlandse federatie voor Nefrologie (NfN) en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). We hebben u veel interessants te bieden en verwelkomen u graag. Dit jaar heeft u een grote keuze uit onderwerpen, van basaal tot toegepast onderzoek. Zo hebben we een programma kunnen samenstellen dat voor elk wat wils biedt. Het volledige programma vindt u hier.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.