sluiten


-->

Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


NVN Vakantiebeurs 2017

zaterdag 28-01-2017

Ook dit jaar weer organiseert de NVN de vakantiebeurs, waar iedereen informatie kan vinden en inspiratie kan opdoen voor zijn volgende vakantie. Of je nu dialyseert of getransplanteerd bent, op pad wilt met een kind met een nierziekte, zelfstandig of begeleid op reis wilt, ideeën genoeg.

Er is een markt met aanbieders, maar er zijn ook lezingen te volgen van mensen die vertellen hoe zij het allemaal geregeld hebben. Bijvoorbeeld: Reizen na transplantatie.

Het is ook een dag van voorpret natuurlijk; met onder andere een tombola en het beroemde NierNieuws Perfect Matching Game sjoelspel.

Het volledige programma en een aanmeldingsformulier vindt u hier. Aanmelden kan t/m 6 januari.

NVN vakantiebeurs 2016: zaterdag 28 januari 2017, 10:00 - 16:30 uur

Locatie: Meeting District, Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein

Renal Highlights 2017 »

donderdag 09-02-2017 Op donderdag 9 februari 2017 vindt in Utrecht de 20e editie van Renal Highlights plaats. Het programma geeft een update over recente ontwikkelingen in de pathofysiologie, diagnose en klinische behandeling van nierziekten. De onderwerpen voor dit jaar variëren van voeding, elektrolyten, pre-eclampsie en dialyse tot retroperitoneale fibrose. Ook dit jaar zullen de presentaties interactief zijn, met veel mogelijkheden voor deelname van het publiek.

Lees meer »

Groningen: Informatie-avond ADPKD en tolvaptan »

donderdag 16-02-2017 Op 16 februari 2017 organiseert het UMCG een informatieavond voor patiënten met cystenieren die wonen in de regio Noord-Oost Nederland. Uiteraard zijn partners en andere naasten ook welkom. Directe aanleiding: per 1 februari 2017 is tolvaptan goedgekeurd is om per recept voor te schrijven. Voor het eerst is er een medicijn dat gebruikt kan worden door patiënten met cystenieren om nierfunctieachteruitgang te vertragen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.