Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Bussum: Themadag voor mensen met matige tot ernstige nierschade

zaterdag 06-06-2015

De NVN organiseert op 6 juni een themadag voor mensen met matige tot ernstige nierschade. Dialyse of transplantatie is nog niet in zicht, maar door de nierschade ondervindt u al wel beperkingen in het dagelijks leven.

Hoe organiseert u uw leven met een baan, een relatie, het huishouden en het contact met familie en vrienden wanneer u te maken hebt met (sterk) verminderde energie? Hoe vertelt u uw werkgever dat het u vandaag aan energie ontbreekt om iets af te krijgen? Zegt u af voor die verjaardag van vrienden of gaat u toch omdat u niemand wilt teleurstellen? Gaat u ondanks dat u moe bent sporten of slaat u een keer over? Dit soort vragen staan centraal tijdens de themadag.

Karen Schipper, ervaringsdeskundige en onderzoekster aan het VU Medisch Centrum, vertelt over het leven met matige nierschade en het onderzoek dat ze hiernaar deed. De lezing wordt gevolgd door twee workshops: ‘keuzes maken in het dagelijks leven’ en ‘stilstaan bij en communiceren van uw grenzen’.

NVN-leden hebben gratis toegang tot de themadagen. Niet-leden betalen € 26,-, of € 13,- wanneer hun partner al lid is. Programma-informatie en aanmelding vindt u op de NVN-site. Aanmelden is mogelijk tot 25 mei. 

Lees meer »

AMC: cursus nierpathologie »

dinsdag 09-06-2015 t/m vrijdag 12-06-2015 Van 9 t/m 12 juni wordt op de afdeling Pathologie van het AMC de 9th European Renal Pathology Course gegeven. De nascholingscursus is bedoeld voor pathologen, (kinder)nefrologen en degenen die voor een van deze specialismen in opleiding zijn. De cursus is ingedeeld naar verschillende syndromen en histologische patronen, waarbij de eerste drie dagen de nadruk ligt op de nieuwste inzichten in de nierpathofysiologie, klinische nefrologie en renale histopathologie.

Lees meer »

Harderwijk: NVN Themadag Werk en inkomen »

zaterdag 13-06-2015 Zaterdag 13 juni organiseert de NVN de themadag ‘Werk en inkomen’: een dag vol lezingen, workshops en rondetafelgesprekken voor iedereen die graag informatie krijgt en inspiratie opdoet over dit onderwerp. Op deze dag komen vragen aan de orde waar bijna iedereen mee te maken krijgt. Maar voor nierpatiënten liggen de antwoorden vaak nét even anders.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.