Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Utrecht: ASN Review 2014

donderdag 15-01-2015

Op donderdag 15 januari 2015 organiseert Amgen in samenwerking met Medcon Europe de 12e ASN Review 2014. De ASN Kidney Week (11 t/m 16 november 2014 in Philadelphia) wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetenschappelijke bijeenkomsten over de preventie en behandeling van nierziekten, waar recente basale en klinische wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten op nefrologisch gebied gepresenteerd worden.

De ASN Review 2014 biedt zowel voor diegenen die niet hebben deelgenomen, als voor diegenen die wel naar de Kidney Week in Philadelphia zijn geweest, de mogelijkheid om een goed overzicht te krijgen van interessante recente nefrologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk. De verschillende thema's die tijdens deze bijeenkomst aan de orde zullen komen zijn van belang voor de dagelijkse behandelpraktijk van zowel de internist als de nefroloog. Voor discussie over de implicaties van de besproken onderwerpen voor de dagelijkse behandelpraktijk zal voldoende tijd worden ingeruimd.

Voor deze twaalfde ASN Review is accreditatie (4 punten) aangevraagd bij de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA), de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) en het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR).

Lees meer »

Inspiratie-evenement 'Samen Sterk' »

vrijdag 16-01-2015 Op vrijdag  16 januari organiseren de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en de Nierstichting in ’t Spant in Bussum ‘Samen Sterk’. Volgens de organisatie 'hét inspiratie-evenement voor patiënten en zorgverleners'. Samen Sterk bedoelt patiënten en zorgverleners een podium te bieden waar zij vernieuwende ideeën en initiatieven kunnen presenteren.

Lees meer »

Praktische aanpak nefrotisch syndroom »

vrijdag 23-01-2015 De afdeling Kindernefrologie van het AMC (Emma kinderziekenhuis) houdt op vrijdag 23 januari 2015 het symposium 'Praktische aanpak nefrotisch syndroom'. Het symposium is bedoeld voor kindernefrologen, kinderartsen, arts-assistenten kindergeneeskunde en andere geïnteresseerden.  In Nederland worden jaarlijks zo’n 70 kinderen voor het eerst met nefrotisch syndroom (NS) gediagnosticeerd. Dit betekent dat veel kinderartsen hiermee te maken kunnen krijgen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.