Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Nascholing nierfunctiestoornissen bij ouderen

dinsdag 10-02-2015

VUmc biedt eerstelijns verwijzers om de twee maanden in de avond nascholing aan. Deze nascholing wordt iedere keer vanuit een ander specialisme georganiseerd in samenwerking met een verwijzer uit de regio. De focus van deze bijeenkomsten ligt op praktische vaardigheden, uitwisseling van kennis en ervaringen en de samenwerking tussen de eerstelijn en specialist.

Tijdens de sessie van 10 februari komen onder andere nierfunctiestoornissen bij ouderen aan bod. De doelgroep bestaat uit huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Deelname is gratis en levert twee accreditatiepunten op.

Programma:

  • Polyfarmacie (drs. Oscar de Vries, internist ouderengeneeskunde)
  • Nierfunctiestoornissen bij ouderen (dr. Marijke Trappenburg, internist ouderengeneeskunde)
  • Sarcopenie en mobiliteit stoornissen (prof.dr. Andrea Maier, internist ouderengeneeskunde)

Aanmelden via www.vumc.nl/nascholing-eerstelijn

Nascholing nierfunctiestoornissen bij ouderen: dinsdag 10 februari 2015, 17:30 - 20:10 uur

Locatie: De Waver (ziekenhuisgebouw), VUmc, Amsterdam

Infoavond orgaandonatie met ervaringsverhalen in Geldrop »

dinsdag 10-02-2015 Op dinsdag 10 februari 2015 van 19:15 tot 21:30 uur organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatieavond over orgaandonatie. Op het programma staan de persoonlijke verhalen van een levergetransplanteerde en een nabestaande van een orgaandonor. Ook worden ethische dilemma’s rond donatie behandeld en is er mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige transplantatiecoördinator.  De informatieavond vindt plaats in het St.

Lees meer »

Workshop (Zorg in) de laatste levensfase »

donderdag 12-03-2015 V&VN Dialyse en nefrologie organiseert in samenwerking met Stichting STEM (STerven op je Eigen Manier) een workshop over de laatste levensfase, en de verpleegkundige zorg aan nierpatiënten in hun laatste levensfase. Aanmelding staat uitsluitend open voor V&VN Dialyse en nefrologie-leden, met een maximum van 2 inschrijvingen per centrum. Kosten van deelname bedragen € 25 p.p. Inschrijving is mogelijk tot 2 maart, per e-mail naar dialyse@venvn.nl, o.v.v.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.