Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus Praktische nefropathologie in LUMC

Wanneer: donderdag 06-09-2012 t/m vrijdag 07-09-2012

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie.

De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten. Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder zal op beide cursusdagen de mogelijkheid worden geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten betrekking hebbende op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste. Het maximum aantal deelnemers is 30. Op donderdagavond is er de mogelijkheid aan een diner deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Cursus praktische nefropathologie: donderdag 6 en vrijdag 7 september 2012

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, Leiden 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 17-04-2012
Bron: Boerhaave Nascholing | Nog geen reacties


Promotie: Dosering antibiotica met minste risico nierfalen

vrijdag 28-11-2014

Apotheker Erik van Maarseveen deed onder andere onderzoek naar nierfunctieverlies dat op kan treden bij sommige antibiotica die via een infuus worden toegediend. Zijn doel was de richtlijnen voor het gebruik van deze medicijnen te optimaliseren: een combinatie van een zo goed mogelijke werking en een zo gering mogelijk risico op bijwerkingen.

Promotie drs. E.M. van Maarseveen: vrijdag 28 november 2014, 14:00 uur
Titel proefschrift: Strategies for Optimization of Aminoglycoside and Vancomycin Therapies

Promotores: prof.dr. C. Neef en prof.dr. D. Touw (UMC Groningen)
Co-promotor: dr. A. van Zanten (Ede)

Locatie: Minderbroedersberg 4-6, Maastricht

Vlaardingen: Jaarlijkse kookworkshop NPVR »

zaterdag 29-11-2014 De regionale NierPatiënten Vereniging Rijnmond (NPVR) organiseert op 29 november haar jaarlijkse kookworkshop voor nierpatiënten en andere geïnteresseerden. De formule van de workshop is een mix van gezelligheid en kennis opdoen over (de bereiding van) maaltijden die in het dieet van nierpatiënten passen. De deelnemers bereiden een culinair niervriendelijk viergangendiner, en dit jaar is er extra aandacht voor gebak.

Lees meer »

Ouderweekend Stichting COOLsupport »

zaterdag 29-11-2014 t/m zondag 30-11-2014 ‘Kunnen jullie onze ouders niet vertellen dat ze ons los moeten laten..?’, zo verzuchtte één van de jongeren die Camp COOL bezocht. Misschien pijnlijk om te horen, maar het is waar en het is begrijpelijk: het is niet makkelijk om een balans te vinden tussen zorgen en betrokken blijven aan de ene kant en loslaten en afstand nemen aan de andere kant. Dat is het onderwerp dat centraal staat in een ouderweekend van COOLsupport.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.