Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Masterclass GeÔntegreerde Zorg voor Chronisch Zieken

In 2012 organiseert de Julius Academie voor de vijfde keer de Masterclass Geïntegreerde Zorg voor Chronisch Zieken. Als sterk punt van deze masterclass beschouwden eerdere deelnemers dat in de colleges zowel academische kennis als praktische ervaringen worden ingebracht en verbonden. 

De masterclass start op 27 maart en loopt tot 9 oktober 2012. De colleges worden gegeven in het UMC Utrecht en vinden steeds plaats op een dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur, met doorgaans een interval van twee weken. De deelnemers komen uit verschillende sectoren van de zorg, zoals huisartsenzorg, eerstelijns centra, GGZ, ziekenhuizen, zorgnetwerken en verzekeraars. De deelnemers zijn zowel managers in de zorg als praktiserende zorgverleners. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar.

Kosten € 3.250. Lesmateriaal en catering inbegrepen.

Certificaat + accreditatie: ABAN en Kwaliteitsregister V&V

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier in de brochure

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012 | Nog geen reacties


Orgaandonatie onder de loep

Binnen drie weken tijd vinden twee promoties plaats op het gebied van orgaandonatie. Opvallend: beide vanuit een niet-medisch perspectief. Op 25 augustus promoveerde jurist Nils Broeckx in Antwerpen op zijn proefschrift 'Orgaantransplantatie. Een juridische analyse'. 13 september is het in Nijmegen de beurt aan gepensioneerd geestelijk verzorger Jack de Groot, die zijn onderzoek richtte op het besluitvormingsproces over orgaandonatie bij nabestaanden.

België kent een systeem waarin het mogelijk is om aan te geven of je wel of geen donor wil zijn. Bij degenen die dat niet doen, wordt vermoed dat ze willen doneren. Het systeem moet laagdrempeliger, betoogt Broecks tegen Het Nieuwsblad: 'Ik zeg niet dat België een slecht systeem heeft maar het kan altijd beter'. Broeckx zou graag zien dat het instemmen met of juist afwijzen van donatie ook online kan plaatsvinden. 'Dan is de drempel veel lager en zouden er veel meer uitdrukkelijke toestemmingen komen'.

Lees meer »

AMC symposium 'Een beter leven met nierfalen: nu en later' »

Het AMC organiseert een symposium 'Een beter leven met nierfalen: nu en later', over de verschillen in behandeling van terminaal nierfalen bij kinderen. Het symposium sluit aan op de promotie van Maike van Huis, op de resultaten van het RICH-Q onderzoek naar behandeling van nierzieke kinderen. Kinderen met terminaal nierfalen krijgen niet overal in Europa dezelfde behandeling. Dat is vooral op het gebied van transplantaties, hoge bloeddruk en het gebruik van groeihormonen het geval.

Lees meer »

ĎAls ik terugga, teken ik mijn eigen doodvonnis.í »

Terug naar Soedan kan hij niet vanwege zijn gezondheid en het gebrek aan geld en sociale contacten. Hier in Nederland geldt de regel ‘geen status, geen transplantatie’. Ahmed (33) bevindt zich in een kafkaiaanse situatie. Een vreselijke burgeroorlog ontvluchten, asiel aanvragen en niet krijgen. Op straat belanden en je daar jarenlang goed redden. Hoe triest ook, dit is het verhaal van vele vluchtelingen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.