Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Masterclass GeÔntegreerde Zorg voor Chronisch Zieken

In 2012 organiseert de Julius Academie voor de vijfde keer de Masterclass Geïntegreerde Zorg voor Chronisch Zieken. Als sterk punt van deze masterclass beschouwden eerdere deelnemers dat in de colleges zowel academische kennis als praktische ervaringen worden ingebracht en verbonden. 

De masterclass start op 27 maart en loopt tot 9 oktober 2012. De colleges worden gegeven in het UMC Utrecht en vinden steeds plaats op een dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur, met doorgaans een interval van twee weken. De deelnemers komen uit verschillende sectoren van de zorg, zoals huisartsenzorg, eerstelijns centra, GGZ, ziekenhuizen, zorgnetwerken en verzekeraars. De deelnemers zijn zowel managers in de zorg als praktiserende zorgverleners. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar.

Kosten € 3.250. Lesmateriaal en catering inbegrepen.

Certificaat + accreditatie: ABAN en Kwaliteitsregister V&V

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier in de brochure

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012 | Nog geen reacties


Diabetes belangrijkere voorspeller hartaanval dan cholesterol bij dialysepatiŽnt

Hemodialysepatiënten lopen een relatief hoge kans op een cardiovasculaire gebeurtenis (CardioVascular Event, of CVE), zoals een beroerte of een hartinfarct. Aan de hand van de gegevens die zijn verkregen in het kader van de AURORA studie, heeft een team van Europese artsen getracht te achterhalen welke aanwijzingen er zijn geweest, voorafgaand aan zulke cardiovasculaire gebeurtenissen.

De AURORA studie, uitgevoerd tussen 2005 en 2011, had tot doel om te bepalen of een behandeling met Rosuvastatine het risico op cardiovasculaire gebeurtenissen voor hemodialysepatiënten verlaagde. Voor niet-dialyse patiënten bleek er namelijk zo'n verband te bestaan: behandeling met statines verlaagde het risico op een CVE. Er bestond echter het vermoeden dat dit voor hemodialysepatiënten niet opging omdat het patroon van cardiovasculaire gebeurtenissen voor deze groep anders was. De AURORA studie werd opgezet om dit vermoeden te staven of te ontkrachten.

Lees meer »

Laat zien wat je kunt en win een boek! »

‘Broers en Zussen. Hoe is het voor jou?’ is het nieuwe boek van Bureau Sterrenstof! Er staan behalve twaalf persoonlijke verhalen, twaalf portretten en twaalf tips van kinderen en volwassenen met een chronisch zieke broer of zus in. Je kunt een door Bureau Sterrenstof ter beschikking gesteld exemplaar van dit boek winnen. Hoe? Door een kort artikel of een korte column te  schrijven over je eigen ervaring(en) met chronisch zieke of gehandicapte patiënten.

Lees meer »

'Dichtmaken shunt na transplantatie gaat samen met snellere afname nierfunctie' »

Het aanleggen van een shunt voor dialyse kan ervoor zorgen dat de achteruitgang van de nierfunctie tijdelijk vertraagt. Maar wat gebeurt er nou als je een functionerende shunt weer dichtmaakt bij getransplanteerde patiënten die hem niet meer gebruiken? Volgens Belgische onderzoekers gaat dat significant vaak samen met een iets versnelde afname van de nierfunctie van de getransplanteerde nier. Een dialyseshunt is een kunstmatige verbinding tussen een ader en een slagader.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.