Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


NVN Vakantiebeurs 2017

zaterdag 28-01-2017

Ook dit jaar weer organiseert de NVN de vakantiebeurs, waar iedereen informatie kan vinden en inspiratie kan opdoen voor zijn volgende vakantie. Of je nu dialyseert of getransplanteerd bent, op pad wilt met een kind met een nierziekte, zelfstandig of begeleid op reis wilt, ideeën genoeg.

Er is een markt met aanbieders, maar er zijn ook lezingen te volgen van mensen die vertellen hoe zij het allemaal geregeld hebben. Bijvoorbeeld: Reizen na transplantatie.

Het is ook een dag van voorpret natuurlijk; met onder andere een tombola en het beroemde NierNieuws Perfect Matching Game sjoelspel.

Het volledige programma en een aanmeldingsformulier vindt u hier. Aanmelden kan t/m 6 januari.

NVN vakantiebeurs 2016: zaterdag 28 januari 2017, 10:00 - 16:30 uur

Locatie: Meeting District, Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein

Renal Highlights 2017 »

donderdag 09-02-2017 Op donderdag 9 februari 2017 vindt in Utrecht de 20e editie van Renal Highlights plaats. Het programma geeft een update over recente ontwikkelingen in de pathofysiologie, diagnose en klinische behandeling van nierziekten. De onderwerpen voor dit jaar variëren van voeding, elektrolyten, pre-eclampsie en dialyse tot retroperitoneale fibrose. Ook dit jaar zullen de presentaties interactief zijn, met veel mogelijkheden voor deelname van het publiek.

Lees meer »

Groningen: Informatie-avond ADPKD en tolvaptan »

donderdag 16-02-2017 Op 16 februari 2017 organiseert het UMCG een informatieavond voor patiënten met cystenieren die wonen in de regio Noord-Oost Nederland. Uiteraard zijn partners en andere naasten ook welkom. Directe aanleiding: per 1 februari 2017 is tolvaptan goedgekeurd is om per recept voor te schrijven. Voor het eerst is er een medicijn dat gebruikt kan worden door patiënten met cystenieren om nierfunctieachteruitgang te vertragen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.