Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Workshop Nefrologie 2015

woensdag 02-12-2015 t/m donderdag 03-12-2015

De afdeling Nierziekten van het Radboudumc organiseert in 2015 de 26e Workshop Nefrologie. Deze vindt plaats in congrescentrum Papendal in Arnhem.

De workshop is met name bedoeld voor (kinder)nefrologen en (kinder)nefrologen in opleiding. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerde zorgprofessionals in het vakgebied welkom. De bijeenkomst is geaccrediteerd door de Nederlandse Internisten Vereniging voor 11 punten. Een aanvraag bij de Organisatie van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland zit in de pijplijn.

Het programma voor 2015 is beschikbaar en omvat een groot aantal praktijkgerichte onderwerpen. Op donderdagochtend vindt de klinische najaarsvergadering van de NfN plaats. De inschrijftermijn loopt tot en met 31 oktober. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Voor meer informatie inclusief betalingsgegevens zie de informatiebrief. De kosten lopen uiteen van € 100 (nefroloog in opleiding, een dag) tot € 350 (specialisten, twee dagen met overnachting).

Workshop Nefrologie: woensdag 2 en donderdag 3 december

Lees meer »

Promotie: De mentale gezondheid van levende nierdonoren »

woensdag 02-12-2015 Promotie L. Timmerman: woensdag 2 december 2015, 15:30 – 17:00 uurTitel proefschrift: Exploring the Mental Health of Living Kidney Donors Promotores: prof.dr. W. Weimar en prof.dr. J.J. van BusschbachCo-promotor: dr. E.K. Massey Locatie: Faculteitsgebouw Erasmus MC, Prof. Andries Queridozaal, Wytemaweg 80, Rotterdam

Promotie: Gerichte methode voor aanpak nierfibrose  »

woensdag 02-12-2015 De afgelopen decennia is er grote vooruitgang geboekt in de behandeling van nierziekten. Toch ontwikkelen veel patiënten uiteindelijk nog eindstadium nierfalen. UMCG-onderzoeker Fariba Poosti beschrijft een effectieve, nieuwe strategie voor de gerichte afgifte van medicijnen tegen fibrose ter plaatse. De toename van bindweefsel in de nier, zogeheten nierfibrose, leidt ertoe dat chronische nierziekten op den duur overgaan in eindstadium nierfalen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.