Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Sassenheim: lezing schrijfster Josha Zwaan over haar boek 'Zijspoor'

dinsdag 31-05-2016

Schrijfster Josha Zwaan geeft op dinsdag 31 mei een lezing over haar nieuwe boek 'Zijspoor'. Dat gebeurt in boekhandel Wagner in Sassenheim. Josha Zwaan vertelt over haar zoon, waar het boek ook over gaat. De zoon van Josha wordt op 25 maart 2011 opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met zijn longen en nieren. Maandenlang zweeft hij tussen leven en dood, maar wanneer hij een donornier van zijn vader krijgt krabbelt hij langzaam weer op.

Ruim anderhalf jaar houdt Josha Zwaan een dagboek bij. Er zijn momenten van diepe angst, wanhoop, maar ook troost, liefde en besef van grote schoonheid. Het is een aangrijpend en meeslepend verhaal, geschreven in romanvorm.

In 2010 debuteerde Josha Zwaan met Parnassia, dat lovend werd ontvangen en waarvan er dan ook meer dan 80.000 exemplaren van zijn verkocht. In 2013 volgde het even prachtige Zeevonk en daarna Dwaallicht (2015). Zijspoor is haar eerste non-fictieboek.

Toegang tot de lezing kost € 7,50. Aanmelden kan via de webwinkel www.wagnerwebwinkel.nl, telefonisch op 0252 - 212 778 of in de winkel.

Lezing Josha Zwaan over 'Zijspoor': dinsdag 31 mei 2016; 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:30 uur)

Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim

Promotie: Effect van nierziekte op leven van kinderen »

vrijdag 03-06-2016 Lidwien Tjaden promoveert op haar onderzoek waarin ze de kwaliteit van leven van kinderen met terminale nierinsufficiëntie in kaart brengt, zowel op de korte als op de lange termijn. Ook beschrijft Tjaden de rol van etnische achtergrond op uitkomsten van nierfunctievervangende therapie bij kinderen in Europa. Promotie L.A.

Lees meer »

Transplant-ERENdag 2016 »

zaterdag 04-06-2016 Op zaterdag 4 juni vindt in de Grote kerk in Naarden de tweejaarlijkse TransplantERENdag plaats, een evenement waarbij iedereen die te maken heeft met transplantatie kan stilstaan bij de diepe betekenis van het doorgeven van leven door een orgaan af te staan of te ontvangen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.