Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


LUMC: Cursus Praktische Nefropathologie

donderdag 10-09-2015 t/m vrijdag 11-09-2015

In september organiseert het LUMC de jaarlijkse tweedaagse cursus praktische nefropathologie. De cursus bestaat uit een systematische behandeling van morfologische veranderingen (lichtmicroscopie, immuno-fluorescentie en elektronenmicroscopie) van nierziekten.

Op beide cursusdagen zal een afsluitende voordracht worden gegeven over klinisch-pathologische correlaties van de op die dag behandelde ziektebeelden. Verder wordt de mogelijkheid geboden tot het bestuderen van microscopische preparaten die betrekking hebben op de behandelde ziektebeelden.

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en zij die voor één van deze specialismen in opleiding zijn, zijn ook welkom. Een grondige kennis van de microscopische anatomie van de nier is een vereiste.

Uitgebreide programma-informatie vindt u hier. Het maximum aantal deelnemers is 30. De cursus is geaccrediteerd door de NIV, NVK, NVVP en de Ned. Vereniging voor Immunologie. Klik hier voor een aanmeldformulier.

Lees meer »

Promotie: Afweeronderdrukkende medicatie optimaliseren »

donderdag 10-09-2015 Promotie Gerben A.J. van Boekel: donderdag 10 september 2015, 12:30 uurTitel proefschrift: Optimizing immunosuppressive therapy after renal transplantation Promotor: prof.dr. L.B. HilbrandsCo-promotor: dr. R. Aarnoutse Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2, Nijmegen

Oratie Nijmegen: Mechanismen van ontstekingsziekten »

vrijdag 11-09-2015 Prof.dr. L.A.B. Joosten spreekt op 11 september zijn oratie uit. Hij is hoogleraar Mechanismen van ontstekingsziekten aan de Radboud Universiteit. Oratie prof.dr. L.A.B. Joosten: vrijdag 11 september 2015, 15:45 uur Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2, Nijmegen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.