Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


PUOZ herregistratiecursus Topics in nefrologie

donderdag 02-10-2014

Een cursus voor ziekenhuisapothekers, waarbij vooral ingegaan wordt op klinische aandachtspunten van nefrologie en dialyse. De leergang vergroot de algemene (klinische) kennis op het gebied van nefrologie:

  • Oorzaken van nierschade
  • Stolling en nierziekten
  • Nefrotoxiciteit van geneesmiddelen
  • Detectie van nefrotoxiciteit
  • Algemene kennis over niertransplantaties en TDM van transplantatiemiddelen
  • Kinetiek van geneesmiddelen bij nierfunctievervangende therapie
  • Clinical rules rondom nierfunctiestoornissen

De cursus is met 6 uur geaccrediteerd voor ziekenhuisapothekers. Programma-informatie en aanmeldingsformulier vindt u op PAOFarmacie.nl. 

PUOZ cursus 'Topics in nefrologie': donderdag 2 oktober 2014; 9:00 - 17:00 uur

Locatie: NVZA gebouw, Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Promotie: Natrium en glucose in dialysaat bij hemodialyse »

donderdag 02-10-2014 Promotie dhr. Jochen G. Raimann: donderdag 2 oktober 2014, 12:00 uurTitel proefschrift: Clinical relevance of dialysate constituents in hemodialysis treatment: focus on sodium and glucose Promotores: prof.dr. J. Kooman en prof.dr. P. Kotanko (New York)Co-promotores: Prof.dr. N. Levin (New York) en dr. F. van der Sande Locatie: Minderbroedersberg 4-6, Maastricht

Promotie: Niertransplantatie met minder risico’s  »

vrijdag 03-10-2014 De promovendus beschrijft nieuwe en verbeterde chirurgische technieken die tot doel hebben de kans op sterfte van donor en ontvanger bij een niertransplantatie te verkleinen. Zo toont hij onder meer aan welke techniek de beste is voor het creëren van een verbinding tussen blaas en urineleider. Promotie Victor Alberts: vrijdag 3 oktober 2014. 11.00 uurTitel proefschrift: Renal transplantation surgery Promotores: prof. dr. D.A. Legemate en prof. dr. J.J.M.C.H.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.