Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


V&VN workshop Nefrogeriatrische zorg

woensdag 07-10-2015

Dagprogramma waarvan de ochtend in het teken staat van theorie en de middag gewijd is aan de praktijk. De workshop wordt geleid door 4 verpleegkundig specialisten. Sprekers: Marjolijn van Buren (internist-nefroloog Haga/LUMC), Joep Lagro (internist-geriater Haga), Tim Vaessen (klinisch neuropsycholoog RdGG),  Noeleen Berkhout-Byrne (verpleegkundig specialist LUMC).

V&VN Dialyse & Nefrologie workshop Nefrogeriatrische zorg: woensdag 7 oktober 2015; 9:45 – ca 16 uur

Locatie: La Place, Hoog Catharijne, Utrecht

Promotie: Bescherming van het buikvlies door actief vitamine D »

donderdag 08-10-2015 Andrea Stavenuiter onderzocht hoe patiënten langer gebruik kunnen maken van PD. Negatieve veranderingen die bij PD kunnen optreden zijn: verdikking in de buikwand, vorming van nieuwe bloedvaten en een toename van ontstekingscellen. Promotie A.W.D. Stavenuiter: donderdag 8 oktober 2015, 13:45 uurTitel proefschrift: Protection of the peritoneal membrane by active vitamin D in peritoneal dialysis Promotores: prof.dr. R.H.J. Beelen en prof.dr. P.M. ter WeeCo-promotor: dr. M.G.

Lees meer »

Benelux Kidney Meeting »

vrijdag 09-10-2015 Op vrijdag 9 oktober 2015 zal de tweede editie van de BENELUX Kidney Meeting plaatsvinden in het Evoluon in Eindhoven. Deze bijeenkomst is een uitgebreide versie van de wetenschappelijke najaarsvergadering van de Nederlandse federatie voor Nefrologie (NfN) en wordt georganiseerd door de NfN en de zustervereniging uit België (BVN-SBN).  De BENELUX Kidney Meeting bestrijkt alle aspecten van experimenteel, klinisch en epidemiologisch nefrologisch onderzoek.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.