Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Nierstichting collecteweek 2014

zondag 14-09-2014 t/m zaterdag 20-09-2014

De collecte van de Nierstichting is altijd in de derde week van september. Dit jaar is dat 14 tot en met 20 september. Vorig jaar was de opbrengst 3,6 miljoen euro.

Plus een enorme boost in de aandacht voor nierziekten, want mensen zien het tv-spotje en andere publiciteit, en krijgen iemand aan de deur met een collectebus. Met de collecte zijn meer dan 85.000 vrijwilligers in touw.

De Nierstichting collecteweek heeft elk jaar een thema. Dit jaar is dat: 'de wachtlijst moet korter!' Iedereen ergert zich wel eens aan wachten, in de file of bij de kassa.

De campagne 'herinnert mensen eraan dat het leven van nierpatiënten in het teken staat van wachten. Tot hun bloed is gespoeld. Tot er een donornier is. Of... tot het te laat is.'

Bekijk ook het campagnespotje van de Nierstichting

Collecteweek Nierstichting: 14 t/m 20 september 2014

NVN Familieweekend in Biezenmortel (N-B) »

vrijdag 19-09-2014 t/m zondag 21-09-2014 Het weekend van 19 t/m 21 september a.s. staat bij de NVN weer in het teken van gezinnen waarvan één of meerdere kinderen een nierprobleem hebben. De Werkgroep Familieweekend heeft een afwisselend programma samengesteld. De vrijdagmiddag en -avond wordt besteed aan binnenkomen, kamers in gebruik nemen en bijpraten. Zaterdag zijn er workshops voor kinderen, en voor ouders een themaprogramma over gezond eten. Het middagprogramma bestaat uit spel en wordt georganiseerd door TIBA.

Lees meer »

Promotie: Anti-B-cel therapie bij niertransplantatie: B aware! »

donderdag 25-09-2014 Promotie drs. Elena Kamburova: donderdag 25 september, 12:30 uurTitel proefschrift: Anti-B cell therapy in renal transplantation: B-aware Promotores: prof.dr. I. Joosten en prof.dr. L.B. HilbrandsCo-promotores: dr. H.J.P.M. Koenen en dr. M.C. Baas Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2, 6525 HP Nijmegen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.