sluiten

Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Rotterdam: Nierdialoog over Niertransplantatie en nierdonatie

dinsdag 28-06-2016

Het Maasstad Ziekenhuis organiseert weer een Nierdialoog, een voorlichtingsavond voor nierpatiënten, familie en andere geïnteresseerden. Het thema van deze Nierdialoog is 'Niertransplantatie en nierdonatie'. Niertransplantatie is op dit moment de beste vorm van nierfunctievervangende therapie, waarmee een dialyseperiode verkort of voorkomen kan worden.

Tijdens de Nierdialoog is er een afvaardiging van het behandelteam aanwezig, waaronder een nefroloog, verpleegkundige, diëtiste en een maatschappelijk werker. Ook is de regionale patiëntenvereniging NPVR vertegenwoordigd.

De toegang is gratis; aanmelding is wel gewenst. Dat kan bij Bianca Folkers, telefoon 010-291 3075 of per mail naar folkersb@maasstadziekenhuis.nl

Nierdialoog Niertransplantatie en nierdonatie: dinsdag 28 juni 2016; 19:30 - 21:00 uur (zaal open om 19:00)

Locatie: Maasstadzaal van het ziekenhuis, Maasstadweg 21, Rotterdam

Promotie: T-celdepletie en immunomodulatie na niertransplantatie »

dinsdag 28-06-2016 Promotie A.P. Bouvy: dinsdag 28 juni 2016, 11:30 uur Titel proefschrift: Immune Modulation after T-cell Depletion Therapy in Kidney Transplant Patients Promotores: prof. dr. C.C. Baan en prof. dr. W. Weimar Locatie: Erasmus MC, faculteitsgebouw, Prof.dr. Andries Querido zaal, Rotterdam

Promotie: angiotensines in nieren van patiënten met hoge bloeddruk »

woensdag 29-06-2016 Het renine-angiotensine systeem is één van de belangrijkste systemen die het lichaam ter beschikking heeft voor de regulatie van bloeddruk. Binnen dit systeem spelen diverse signaalstoffen (de angiotensines) een cruciale rol. Daniël van Twist bestudeerde tijdens zijn promotieonderzoek stimulatie en blokkade van verschillende angiotensines in nieren van patiënten met hoge bloeddruk.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.