Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Amstelveen: Voorlichting over nierziekten

woensdag 26-10-2016

Op 26 oktober organiseert Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland een voorlichtingsavond over nierziekten. Daaraan werken de nefrologen J.W. Rüger (Niercentrum aan de Amstel) en A. Neradovà (VUmc en Niercentrum aan de Amstel) mee.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Wat doet een goed werkende nier en wat gebeurt er als de functie van de nier achteruit gaat?
  • Welke aandoeningen komen het meest voor en wat merkt de persoon die ermee te maken krijgt?
  • Welke andere ziekten kunnen tot nierfalen leiden?
  • Wat kun je doen om nieraandoeningen te voorkomen?
  • Dialyse en transplantatie om nierziekten te behandelen

U kunt u aanmelden via de website van het Ziekenhuis Amstelland.

Informatie-avond nierziekten: woensdag 26 oktober 2016; 19:30 - 21:00 uur (zaal open: 19:00 uur)

Locatie: Ontmoetingsruimtes Ziekenhuis Amstelland, Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

Brummen (Gld): Themadag Voeding en dieet »

zaterdag 29-10-2016 NVN en de regionale NierpatiëntenVereniging Solidair (NVS) organiseren op 29 oktober een themadag over voeding en dieet. Voeding bij nierziekte is een breed onderwerp. Elke fase in een nierziekte kent zijn eigen beperkingen en aandachtspunten en deze kunnen ook nog per persoon verschillen. Tijdens dialyse worden mensen vaak goed begeleid door een diëtiste, maar in de fase ervoor en na een transplantatie is die begeleiding er vaak niet, of minder.

Lees meer »

Nier in het Vizier: seminar medicatieveiligheid »

dinsdag 15-11-2016 Nictiz organiseert in samenwerking met diverse organisaties uit het werkveld nefrologie een seminar over medicatieveiligheid bij nierschade. Centraal staat het belang van medicatiebewaking voor mensen met een verminderde nierfunctie om complicaties en verder nierfunctieverlies te voorkomen. In Nederland hebben maar liefst 1,7 miljoen mensen last van enige mate van chronische nierschade (PREVEND-studie). Veel mensen zijn hier zelf niet van op de hoogte.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.