Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Utrecht: ASN Review 2014

donderdag 15-01-2015

Op donderdag 15 januari 2015 organiseert Amgen in samenwerking met Medcon Europe de 12e ASN Review 2014. De ASN Kidney Week (11 t/m 16 november 2014 in Philadelphia) wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetenschappelijke bijeenkomsten over de preventie en behandeling van nierziekten, waar recente basale en klinische wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten op nefrologisch gebied gepresenteerd worden.

De ASN Review 2014 biedt zowel voor diegenen die niet hebben deelgenomen, als voor diegenen die wel naar de Kidney Week in Philadelphia zijn geweest, de mogelijkheid om een goed overzicht te krijgen van interessante recente nefrologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk. De verschillende thema's die tijdens deze bijeenkomst aan de orde zullen komen zijn van belang voor de dagelijkse behandelpraktijk van zowel de internist als de nefroloog. Voor discussie over de implicaties van de besproken onderwerpen voor de dagelijkse behandelpraktijk zal voldoende tijd worden ingeruimd.

Voor deze twaalfde ASN Review is accreditatie (4 punten) aangevraagd bij de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA), de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) en het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR).

Lees meer »

Inspiratie-evenement 'Samen Sterk' »

vrijdag 16-01-2015 Op vrijdag  16 januari organiseren de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en de Nierstichting in ’t Spant in Bussum ‘Samen Sterk’. Volgens de organisatie 'hét inspiratie-evenement voor patiënten en zorgverleners'. Samen Sterk bedoelt patiënten en zorgverleners een podium te bieden waar zij vernieuwende ideeën en initiatieven kunnen presenteren.

Lees meer »

Praktische aanpak nefrotisch syndroom »

vrijdag 23-01-2015 De afdeling Kindernefrologie van het AMC (Emma kinderziekenhuis) houdt op vrijdag 23 januari 2015 het symposium 'Praktische aanpak nefrotisch syndroom'. Het symposium is bedoeld voor kindernefrologen, kinderartsen, arts-assistenten kindergeneeskunde en andere geïnteresseerden.  In Nederland worden jaarlijks zo’n 70 kinderen voor het eerst met nefrotisch syndroom (NS) gediagnosticeerd. Dit betekent dat veel kinderartsen hiermee te maken kunnen krijgen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.