Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Promotie: Dosering antibiotica met minste risico nierfalen

vrijdag 28-11-2014

Apotheker Erik van Maarseveen deed onder andere onderzoek naar nierfunctieverlies dat op kan treden bij sommige antibiotica die via een infuus worden toegediend. Zijn doel was de richtlijnen voor het gebruik van deze medicijnen te optimaliseren: een combinatie van een zo goed mogelijke werking en een zo gering mogelijk risico op bijwerkingen.

Promotie drs. E.M. van Maarseveen: vrijdag 28 november 2014, 14:00 uur
Titel proefschrift: Strategies for Optimization of Aminoglycoside and Vancomycin Therapies

Promotores: prof.dr. C. Neef en prof.dr. D. Touw (UMC Groningen)
Co-promotor: dr. A. van Zanten (Ede)

Locatie: Minderbroedersberg 4-6, Maastricht

Ouderweekend Stichting COOLsupport »

zaterdag 29-11-2014 t/m zondag 30-11-2014 ‘Kunnen jullie onze ouders niet vertellen dat ze ons los moeten laten..?’, zo verzuchtte één van de jongeren die Camp COOL bezocht. Misschien pijnlijk om te horen, maar het is waar en het is begrijpelijk: het is niet makkelijk om een balans te vinden tussen zorgen en betrokken blijven aan de ene kant en loslaten en afstand nemen aan de andere kant. Dat is het onderwerp dat centraal staat in een ouderweekend van COOLsupport.

Lees meer »

25e Workshop Nefrologie in Papendal »

woensdag 10-12-2014 t/m donderdag 11-12-2014 De afdeling Nierziekten van het Radboudumc organiseert dit jaar de 25e Workshop Nefrologie. De nascholing bestrijkt het werkveld in de gehele breedte. Daarbij komt ook een aantal actuele onderwerpen aan bod, zoals renale denervatie en suppletie van vitamine D. De workshop is met name bedoeld voor (kinder)nefrologen en (kinder)nefrologen in opleiding. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerde zorgprofesionals in het vakgebied welkom.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.