Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Nascholing nierfunctiestoornissen bij ouderen

dinsdag 10-02-2015

VUmc biedt eerstelijns verwijzers om de twee maanden in de avond nascholing aan. Deze nascholing wordt iedere keer vanuit een ander specialisme georganiseerd in samenwerking met een verwijzer uit de regio. De focus van deze bijeenkomsten ligt op praktische vaardigheden, uitwisseling van kennis en ervaringen en de samenwerking tussen de eerstelijn en specialist.

Tijdens de sessie van 10 februari komen onder andere nierfunctiestoornissen bij ouderen aan bod. De doelgroep bestaat uit huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Deelname is gratis en levert twee accreditatiepunten op.

Programma:

  • Polyfarmacie (drs. Oscar de Vries, internist ouderengeneeskunde)
  • Nierfunctiestoornissen bij ouderen (dr. Marijke Trappenburg, internist ouderengeneeskunde)
  • Sarcopenie en mobiliteit stoornissen (prof.dr. Andrea Maier, internist ouderengeneeskunde)

Aanmelden via www.vumc.nl/nascholing-eerstelijn

Nascholing nierfunctiestoornissen bij ouderen: dinsdag 10 februari 2015, 17:30 - 20:10 uur

Locatie: De Waver (ziekenhuisgebouw), VUmc, Amsterdam

Infoavond orgaandonatie met ervaringsverhalen in Geldrop »

dinsdag 10-02-2015 Op dinsdag 10 februari 2015 van 19:15 tot 21:30 uur organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatieavond over orgaandonatie. Op het programma staan de persoonlijke verhalen van een levergetransplanteerde en een nabestaande van een orgaandonor. Ook worden ethische dilemma’s rond donatie behandeld en is er mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige transplantatiecoördinator.  De informatieavond vindt plaats in het St.

Lees meer »

Workshop (Zorg in) de laatste levensfase »

donderdag 12-03-2015 V&VN Dialyse en nefrologie organiseert in samenwerking met Stichting STEM (STerven op je Eigen Manier) een workshop over de laatste levensfase, en de verpleegkundige zorg aan nierpatiënten in hun laatste levensfase. Aanmelding staat uitsluitend open voor V&VN Dialyse en nefrologie-leden, met een maximum van 2 inschrijvingen per centrum. Kosten van deelname bedragen € 25 p.p. Inschrijving is mogelijk tot 2 maart, per e-mail naar dialyse@venvn.nl, o.v.v.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.