Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Promotie: mesenchymale stamcellen en transplantaattolerantie

woensdag 22-04-2015

Promotie mw.drs. Federica Casiraghi: woensdag 22 april 2015, 12:00 uur
Titel: Mesenchymal stromal cells to induce tolerance to solid organ transplantation

Promotores: prof.dr. K.L.M. Leunissen en prof.dr. G. Remuzzi, It.

Locatie: Minderbroedersberg 4-6, Maastricht

UMC Utrecht: Informatie donatie bij leven en niertransplantatie »

maandag 11-05-2015 Het niertransplantatieteam van het UMC Utrecht verzorgt op 11 mei een informatie-avond over donatie bij leven en niertransplantatie. Zowel het perspectief van de donor als van de ontvanger komt aan bod. Sprekers zijn internist-nefroloog dr. A. van Zuilen, transplantatiechirurg dr. R. Toorop, verpleegkundig specialist drs. E. Berendsen en maatschappelijk werker T. Winkel. Er zal ook een donor komen vertellen over de eigen ervaringen. Aanmelding is niet nodig.

Lees meer »

SFG Rotterdam: voorlichting donatie en transplantatie »

dinsdag 12-05-2015 Op 12 mei vindt een voorlichtingsavond over nierdonatie en -transplantatie plaats in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. De voorlichting is voor zowel de nierpatiënt, als voor familie, vrienden of andere belangstellenden. Tijdens de voorlichting worden de bezoekers samen met hun familie of vriend(en) ingedeeld in een groepje. Vervolgens schuift iedere 20 minuten een andere specialist aan bij uw tafel. Het gehele programma vindt u op de site niertransplantatie.info.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.