Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Groningen: Oratie prof.dr. S.J.L. Bakker

dinsdag 03-03-2015

Prof.dr. Stephan Bakker houdt op 3 maart zijn oratie. Hij is aangesteld als hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder de systeemgeneeskundige benadering van het metabool syndroom.

Nierziekten en transplantatie hebben zijn bijzondere aandacht. Aanmelden om bij deze oratie aanwezig te zijn kan per mail via oraties@rug.nl onder vermelding van oratiegegevens, eigen naam en adres en het gewenste aantal plaatsen in de zaal.

Oratie prof.dr. S. J.L. Bakker: dinsdag 3 maart 2015, 16:15 uur
Titel: Waar te veel en te weinig elkaar ontmoeten

Locatie: Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Utrecht: Oratie prof.dr. H.A.H. Kaasjager »

woensdag 04-03-2015 Oratie prof.dr. Karin A.H. Kaasjager: woensdag 4 maart 2015, 16:15 uurTitel: First, do not harm Locatie: Aula Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Lustrumsymposium Haagse nieren »

maandag 09-03-2015 Haagse nieren is een deskundigheidsbevorderingsinitiatief van het HagaZiekenhuis, het Bronovo ziekenhuis, het Medisch Centrum Haaglanden, de Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen en de Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. Het lustrumsymposium 10 jaar Haagse nieren richt zich op huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Het programma dekt de hele regio en is multidisciplinair opgezet.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.