sluiten

Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Synthetische substraten voor tissue engineering

Wanneer: woensdag 07-03-2012

Tissue engineering is een innovatieve techniek die mogelijk een alternatief biedt voor orgaantransplantaties. Deze techniek is geïntroduceerd door Langer en Vacanti in 1993 met de volgende definitie: tissue engineering is het interdisciplinaire gebied dat de principes van engineering en levenswetenschappen combineert voor de ontwikkeling van biologische materialen die in staat zijn om orgaanfuncties te regenereren, behouden of te verbeteren. Cellen, materialen en bioactieve stoffen zijn hiervoor de basiselementen.

De belangrijkste functie van de materialen is het leveren van een stevig substraat om celadhesie en celgroei mogelijk te maken. Daarvoor moeten deze materialen, scaffolds genoemd, biocompatibel en biodegradeerbaar (afbreekbaar) zijn.

Het doel van het promotieonderzoek van Hajar Seyednejad is het ontwikkelen van synthetische scaffolds gebaseerd op gefunctionaliseerde polyesters voor tissue engineeringtoepassingen.

Promotie Hajar Seyednejad: woensdag 7 maart 2012, 14:30 uur
Titel proefschrift: Synthetic scaffolds based on biodegradable, functionalized polyesters for tissue engineering applications

Promotores: prof.dr.ir. W.E. Hennink en prof.dr. W.J.A. Dhert
Copromotores: dr.ir. T. Vermonden en dr. C.F. van Nostrum

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

sterren Gepubliceerd: maandag 05-03-2012
Bron: Universiteit Utrecht | Nog geen reacties


Promotie: Het Birt-Hogg-Dubé syndroom en de nieren en longen

vrijdag 30-09-2016

Promotie drs. P.C. Johannesma: vrijdag 30 september 2016, 09:45 uur
Titel proefschrift: Renal and Pulmonary Aspects of Birt-Hogg-Dubé syndrome

Promotores: prof. dr. P.E. Postmus en prof. dr. R.J .A. van Moorselaar
Co-promotores: dr. F.H. Menko en dr. J.H.T.M. van Waesberghe

Locatie: Aula Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Dianet-symposium over Kwaliteit van leven bij dialyse »

woensdag 05-10-2016 Het symposium 'Er kan meer dan je denkt!' is gewijd aan de kwaliteit van leven bij dialyse. Patiënten en zorgprofessionals kijken vanuit hun eigen perspectief naar kwaliteit van leven, en hun opvattingen verschillen van persoon tot persoon. Dit symposium verdiept zich in de invloed van die verschillende percepties op keuzes, verwachtingen, taakopvatting en de relatie zorgverlener-patiënt.

Lees meer »

Congres Transmurale Transplantatiezorg 'Shared care for shared patients' »

donderdag 06-10-2016 Op 6 oktober 2016 wordt dit middag- en avondcongres gehouden in Zwolle. Sprekers zijn onder meer Willem Weimar, Stefan Berger, Frederike Bemelman en Marlies Reinders. De dag bestaat uit drie aaneensluitende sessies, begint om half drie en is om acht uur 's avonds afgelopen. Een uitgebreid programmaoverzicht vindt u hier. Het laatste onderwerp van het programma is een quiz van 10 vragen over transplantatieonderwerpen met een nadruk op de immunologie.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.