Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Transplant-ERENdag 2012

Wanneer: zaterdag 02-06-2012

Na beëindiging van de activiteiten van STNu! organiseert Stichting Nationaal Donormonument dit jaar de Transplant-ERENdag. Die dag vindt plaats op 2 juni 2012. Alle aanwezigen staan op die dag stil bij het moment waarop de één een dierbare verloor en de ander een nieuw leven tegemoet ging.

De  Transplant-ERENdag is een tweejaarlijkse herdenkingsbijeenkomst waar betrokkenen elkaar ontmoeten en hun gevoelens delen. Daartoe worden sprekers en musici uitgenodigd. Dit is inmiddels de achtste keer dat zo’n bijeenkomst plaatsvindt.

Deze dag wordt gehouden in de Grote Kerk te Naarden. Tegenover het Nationaal Donor Monument dat in oktober 2011 feestelijk is onthuld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan onder meer per e-mail: transplanterendag2012@donormonument.nl

Transplant-ERENdag 2012: zaterdag 2 juni 2012 van 13.00 uur tot circa 15.00 uur

Locatie: Grote Kerk, Naarden

sterren Gepubliceerd: zaterdag 24-03-2012
Bron: Nationaal Donor Monument | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Paul van den Elsaker, Apeldoorn
    24-03-2012 12:14

    Bij voorkeur zien we dat de aanmelding voor de TE-dag gedaan wordt via het aanmeldingsformulier op de website www.donormonument.nl.


Promotie: Aanleg voor nierziekten bij HIV

dinsdag 07-07-2015

Annelot Schoffelen promoveert op haar onderzoek naar de HIV-zorg in Afrika op de lange termijn. Ook daar is HIV steeds vaker een chronische ziekte, met alle bijbehorende problemen als hart- en vaatziekten en nierschade.

Het beloop van een besmetting met HIV bij mensen van Afrikaanse afkomst kan anders zijn dan bij Westerse patiënten. Annelot Schoffelen laat zien dat genetische factoren mogelijk een rol spelen, bijvoorbeeld bij verschillen in het vóórkomen van opportunistische infecties en bij het ontstaan van chronische nierziekte. Inzicht in de effecten van de genetische opmaak van mensen met de Afrikaanse etniciteit kan bijdragen aan verbeterde HIV-zorg.

Promotie A. Schoffelen: dinsdag 7 juli 2015, 10:30 uur
Titel proefschrift: Treating HIV and African ethnicity; towards chronic care

Promotor: prof.dr. A.I.M. Hoepelman
Co-promotor: dr. R.E. Barth

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Promotie: De rol van het complementsysteem bij HUS »

woensdag 15-07-2015 Het hemolytisch uremisch syndroom (HUS) is een zeldzame, maar ernstige nierziekte, die in meer dan 90% van de gevallen wordt voorafgegaan door een infectie met de Shiga-like toxine producerende Escherichia coli (STEC-HUS) bacterie. In de andere gevallen kan HUS veroorzaakt worden door een activatie van het complementsysteem (onderdeel van het aangeboren immuunsysteem) door genetische afwijkingen (atypisch HUS of aHUS).

Lees meer »

World Transplant Games 2015 »

zondag 23-08-2015 t/m zondag 30-08-2015 Aan dit tweejaarlijkse evenement nemen sporters uit de hele wereld deel. Behalve hun sportiviteit is er één ding dat hen bindt: zij hebben allemaal een transplantatie ondergaan; meestal een orgaantransplantatie. De Nederlandse afvaardiging telt rond de 40 atleten, die uitkomen in wedstrijden in een breed scala van sporten: atletiek, zwemmen, wielrennen, tennis, badminton, volleybal, golf, tafeltennis en squash.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.