Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Transplant-ERENdag 2012

Wanneer: zaterdag 02-06-2012

Na beëindiging van de activiteiten van STNu! organiseert Stichting Nationaal Donormonument dit jaar de Transplant-ERENdag. Die dag vindt plaats op 2 juni 2012. Alle aanwezigen staan op die dag stil bij het moment waarop de één een dierbare verloor en de ander een nieuw leven tegemoet ging.

De  Transplant-ERENdag is een tweejaarlijkse herdenkingsbijeenkomst waar betrokkenen elkaar ontmoeten en hun gevoelens delen. Daartoe worden sprekers en musici uitgenodigd. Dit is inmiddels de achtste keer dat zo’n bijeenkomst plaatsvindt.

Deze dag wordt gehouden in de Grote Kerk te Naarden. Tegenover het Nationaal Donor Monument dat in oktober 2011 feestelijk is onthuld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan onder meer per e-mail: transplanterendag2012@donormonument.nl

Transplant-ERENdag 2012: zaterdag 2 juni 2012 van 13.00 uur tot circa 15.00 uur

Locatie: Grote Kerk, Naarden

sterren Gepubliceerd: zaterdag 24-03-2012
Bron: Nationaal Donor Monument | Reacties (1)

Reacties

  • Paul van den Elsaker, Apeldoorn
    24-03-2012 12:14

    Bij voorkeur zien we dat de aanmelding voor de TE-dag gedaan wordt via het aanmeldingsformulier op de website www.donormonument.nl.

Reageer op dit artikel


Utrecht: ASN Review 2014

donderdag 15-01-2015

Op donderdag 15 januari 2015 organiseert Amgen in samenwerking met Medcon Europe de 12e ASN Review 2014. De ASN Kidney Week (11 t/m 16 november 2014 in Philadelphia) wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetenschappelijke bijeenkomsten over de preventie en behandeling van nierziekten, waar recente basale en klinische wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten op nefrologisch gebied gepresenteerd worden.

De ASN Review 2014 biedt zowel voor diegenen die niet hebben deelgenomen, als voor diegenen die wel naar de Kidney Week in Philadelphia zijn geweest, de mogelijkheid om een goed overzicht te krijgen van interessante recente nefrologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk. De verschillende thema's die tijdens deze bijeenkomst aan de orde zullen komen zijn van belang voor de dagelijkse behandelpraktijk van zowel de internist als de nefroloog. Voor discussie over de implicaties van de besproken onderwerpen voor de dagelijkse behandelpraktijk zal voldoende tijd worden ingeruimd.

Voor deze twaalfde ASN Review is accreditatie (4 punten) aangevraagd bij de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA), de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) en het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR).

Lees meer »

Inspiratie-evenement 'Samen Sterk' »

vrijdag 16-01-2015 Op vrijdag  16 januari organiseren de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en de Nierstichting in ’t Spant in Bussum ‘Samen Sterk’. Volgens de organisatie 'hét inspiratie-evenement voor patiënten en zorgverleners'. Samen Sterk bedoelt patiënten en zorgverleners een podium te bieden waar zij vernieuwende ideeën en initiatieven kunnen presenteren.

Lees meer »

Promotie: Behandeling membraneuze nefropathie volgens risicoindeling »

donderdag 22-01-2015 Jan van den Brand promoveert op zijn onderzoek naar idiopathische membraneuze nefropathie, een ernstige nierziekte. Patiënten met deze ziekte verliezen grote hoeveelheden eiwit via de urine. Dit komt doordat antilichamen neerslaan in de nierfilters die daardoor beschadigd raken. In de helft van de gevallen gaat membraneuze nefropathie vanzelf over, maar bij de andere helft van de patiënten treedt verdere nierschade op.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.