Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Transplant-ERENdag 2012

Wanneer: zaterdag 02-06-2012

Na beëindiging van de activiteiten van STNu! organiseert Stichting Nationaal Donormonument dit jaar de Transplant-ERENdag. Die dag vindt plaats op 2 juni 2012. Alle aanwezigen staan op die dag stil bij het moment waarop de één een dierbare verloor en de ander een nieuw leven tegemoet ging.

De  Transplant-ERENdag is een tweejaarlijkse herdenkingsbijeenkomst waar betrokkenen elkaar ontmoeten en hun gevoelens delen. Daartoe worden sprekers en musici uitgenodigd. Dit is inmiddels de achtste keer dat zo’n bijeenkomst plaatsvindt.

Deze dag wordt gehouden in de Grote Kerk te Naarden. Tegenover het Nationaal Donor Monument dat in oktober 2011 feestelijk is onthuld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan onder meer per e-mail: transplanterendag2012@donormonument.nl

Transplant-ERENdag 2012: zaterdag 2 juni 2012 van 13.00 uur tot circa 15.00 uur

Locatie: Grote Kerk, Naarden

sterren Gepubliceerd: zaterdag 24-03-2012
Bron: Nationaal Donor Monument | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Paul van den Elsaker, Apeldoorn
    24-03-2012 12:14

    Bij voorkeur zien we dat de aanmelding voor de TE-dag gedaan wordt via het aanmeldingsformulier op de website www.donormonument.nl.


Promotie: Receptorremming en betere transplantatienieren

woensdag 06-05-2015

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen die een niertransplantatie hebben ondergaan zo lang mogelijk met hun nieuwe nier doen? In het kader van haar promotie deed Maaike van Werkhoven onderzoek naar twee receptoren die deel uitmaken van het aangeboren afweersysteem.

Ze ontdekte dat het remmen van deze twee receptoren in de nier, nog in het lichaam van een hersendode donor en in de periode dat de nier niet doorbloed is, kan helpen om de nier na transplantatie beter te laten functioneren. 

Het volledige proefschrift is hier te lezen.

Promotie M.B. van Werkhoven: woensdag 6 mei 2015, 14:30 uur
Titel proefschrift: C5a Receptors in Renal Transplantation

Promotores: prof.dr. W.J. van Son en prof.dr. J.L. Hillebrands
Co-promotores: dr. M.A.J. Seelen en dr. J. Damman

Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen 

UMC Utrecht: Informatie donatie bij leven en niertransplantatie »

maandag 11-05-2015 Het niertransplantatieteam van het UMC Utrecht verzorgt op 11 mei een informatie-avond over donatie bij leven en niertransplantatie. Zowel het perspectief van de donor als van de ontvanger komt aan bod. Sprekers zijn internist-nefroloog dr. A. van Zuilen, transplantatiechirurg dr. R. Toorop, verpleegkundig specialist drs. E. Berendsen en maatschappelijk werker T. Winkel. Er zal ook een donor komen vertellen over de eigen ervaringen. Aanmelding is niet nodig.

Lees meer »

SFG Rotterdam: voorlichting donatie en transplantatie »

dinsdag 12-05-2015 Op 12 mei vindt een voorlichtingsavond over nierdonatie en -transplantatie plaats in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. De voorlichting is voor zowel de nierpatiënt, als voor familie, vrienden of andere belangstellenden. Tijdens de voorlichting worden de bezoekers samen met hun familie of vriend(en) ingedeeld in een groepje. Vervolgens schuift iedere 20 minuten een andere specialist aan bij uw tafel. Het gehele programma vindt u op de site niertransplantatie.info.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.