Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Transplant-ERENdag 2012

Wanneer: zaterdag 02-06-2012

Na beëindiging van de activiteiten van STNu! organiseert Stichting Nationaal Donormonument dit jaar de Transplant-ERENdag. Die dag vindt plaats op 2 juni 2012. Alle aanwezigen staan op die dag stil bij het moment waarop de één een dierbare verloor en de ander een nieuw leven tegemoet ging.

De  Transplant-ERENdag is een tweejaarlijkse herdenkingsbijeenkomst waar betrokkenen elkaar ontmoeten en hun gevoelens delen. Daartoe worden sprekers en musici uitgenodigd. Dit is inmiddels de achtste keer dat zo’n bijeenkomst plaatsvindt.

Deze dag wordt gehouden in de Grote Kerk te Naarden. Tegenover het Nationaal Donor Monument dat in oktober 2011 feestelijk is onthuld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan onder meer per e-mail: transplanterendag2012@donormonument.nl

Transplant-ERENdag 2012: zaterdag 2 juni 2012 van 13.00 uur tot circa 15.00 uur

Locatie: Grote Kerk, Naarden

sterren Gepubliceerd: zaterdag 24-03-2012
Bron: Nationaal Donor Monument | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Paul van den Elsaker, Apeldoorn
  24-03-2012 12:14

  Bij voorkeur zien we dat de aanmelding voor de TE-dag gedaan wordt via het aanmeldingsformulier op de website www.donormonument.nl.


Voorlichting nierdonatie en transplantatie in Dordrecht

woensdag 11-05-2016

Op 11 mei 2016 vindt er een voorlichting over niertransplantatie en nierdonatie plaats in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. De voorlichting is voor zowel nierpatiënten, als voor hun familie, vrienden of andere belangstellenden. Tijdens de voorlichting kunnen bezoekers aanschuiven bij het onderwerp waar zij meer van willen weten. U kunt zich inschrijven voor drie workshops.

Voor de workshops kunt u kiezen uit onderstaande lijst:

 • Wegwijs door de transplantatie en donatie (transplantatiecoördinator);
 • Doneren en transplanteren: Wat zijn de mogelijkheden? (nefroloog);
 • Alles over de operatie (chirurg);
 • De weg naar en na de operatie (verpleegkundig specialist);
 • Getransplanteerd of gedoneerd: Wat nu? (verpleegkundig specialist niertransplantatie);
 • Beleving en praktische zaken (maatschappelijk werker).

Programma

Lees meer »

Promotie: De rol van serum carnosinase 1 in diabetische nefropathie »

woensdag 11-05-2016 Steeds meer mensen hebben diabetes, en van krijgt een derde last van de nieren. Er zijn sterke aanwijzingen dat naast omgevingsfactoren zoals bloeddruk en bloedglucose-instelling ook genetisch factoren bijdragen aan de gevoeligheid om diabetische nefropathie te ontwikkelen. Een polymorfisme in het gen van serum carnosinase, ook wel CN-1 genoemd, is één van deze genetische factoren die mogelijk in betrekking staan met diabetische nefropathie. Shiqi Zhang deed hier onderzoek naar.

Lees meer »

NVN themadag voor mensen met matig tot ernstig verminderde nierfunctie »

zaterdag 21-05-2016 Op 21 mei organiseert de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor het tweede jaar een themadag voor mensen met een matig tot ernstig verminderde nierfunctie (eGFR 20-45). Dialyse of transplantatie is nog niet in zicht, maar u kunt al veel hinder ondervinden van fysieke klachten, terwijl de omgeving nog weinig merkt. De behoefte aan informatie is vaak groot. Hoe past de diagnose in mijn leven, hoe verander ik mijn leefstijl, hoe ga ik om met medicatie, zijn vragen die veel spelen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.