Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Transplant-ERENdag 2012

Wanneer: zaterdag 02-06-2012

Na beëindiging van de activiteiten van STNu! organiseert Stichting Nationaal Donormonument dit jaar de Transplant-ERENdag. Die dag vindt plaats op 2 juni 2012. Alle aanwezigen staan op die dag stil bij het moment waarop de één een dierbare verloor en de ander een nieuw leven tegemoet ging.

De  Transplant-ERENdag is een tweejaarlijkse herdenkingsbijeenkomst waar betrokkenen elkaar ontmoeten en hun gevoelens delen. Daartoe worden sprekers en musici uitgenodigd. Dit is inmiddels de achtste keer dat zo’n bijeenkomst plaatsvindt.

Deze dag wordt gehouden in de Grote Kerk te Naarden. Tegenover het Nationaal Donor Monument dat in oktober 2011 feestelijk is onthuld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan onder meer per e-mail: transplanterendag2012@donormonument.nl

Transplant-ERENdag 2012: zaterdag 2 juni 2012 van 13.00 uur tot circa 15.00 uur

Locatie: Grote Kerk, Naarden

sterren Gepubliceerd: zaterdag 24-03-2012
Bron: Nationaal Donor Monument | Reacties (1)

Reacties

  • Paul van den Elsaker, Apeldoorn
    24-03-2012 12:14

    Bij voorkeur zien we dat de aanmelding voor de TE-dag gedaan wordt via het aanmeldingsformulier op de website www.donormonument.nl.

Reageer op dit artikel


Nascholing nierfunctiestoornissen bij ouderen

dinsdag 10-02-2015

VUmc biedt eerstelijns verwijzers om de twee maanden in de avond nascholing aan. Deze nascholing wordt iedere keer vanuit een ander specialisme georganiseerd in samenwerking met een verwijzer uit de regio. De focus van deze bijeenkomsten ligt op praktische vaardigheden, uitwisseling van kennis en ervaringen en de samenwerking tussen de eerstelijn en specialist.

Tijdens de sessie van 10 februari komen onder andere nierfunctiestoornissen bij ouderen aan bod. De doelgroep bestaat uit huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Deelname is gratis en levert twee accreditatiepunten op.

Programma:

  • Polyfarmacie (drs. Oscar de Vries, internist ouderengeneeskunde)
  • Nierfunctiestoornissen bij ouderen (dr. Marijke Trappenburg, internist ouderengeneeskunde)
  • Sarcopenie en mobiliteit stoornissen (prof.dr. Andrea Maier, internist ouderengeneeskunde)

Aanmelden via www.vumc.nl/nascholing-eerstelijn

Nascholing nierfunctiestoornissen bij ouderen: dinsdag 10 februari 2015, 17:30 - 20:10 uur

Locatie: De Waver (ziekenhuisgebouw), VUmc, Amsterdam

Infoavond orgaandonatie met ervaringsverhalen in Geldrop »

dinsdag 10-02-2015 Op dinsdag 10 februari 2015 van 19:15 tot 21:30 uur organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatieavond over orgaandonatie. Op het programma staan de persoonlijke verhalen van een levergetransplanteerde en een nabestaande van een orgaandonor. Ook worden ethische dilemma’s rond donatie behandeld en is er mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige transplantatiecoördinator.  De informatieavond vindt plaats in het St.

Lees meer »

Workshop (Zorg in) de laatste levensfase »

donderdag 12-03-2015 V&VN Dialyse en nefrologie organiseert in samenwerking met Stichting STEM (STerven op je Eigen Manier) een workshop over de laatste levensfase, en de verpleegkundige zorg aan nierpatiënten in hun laatste levensfase. Aanmelding staat uitsluitend open voor V&VN Dialyse en nefrologie-leden, met een maximum van 2 inschrijvingen per centrum. Kosten van deelname bedragen € 25 p.p. Inschrijving is mogelijk tot 2 maart, per e-mail naar dialyse@venvn.nl, o.v.v.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.